Kurzy o financích pro firmy: Procter&Gamble Rakona

Jak nastavit hypotéku? Jak si sjednat pojištění? Kam uložit peníze? Jak naplno využít zaměstnaneckých benefitů? Vše vyjmenované jsme shrnuli v přednášce pro společnost Procter&Gamble Rakona. Naše první návštěva ve společnosti měla za cíl stručně představit všechny složky finanční gramotnosti: Rodinný rozpočet, úvěry, pojištění, spoření a investice. Účastníkům jsme dali praktické tipy, varovali před riziky, na která mohou narazit a pomocí reálných příběhů z praxe přiblížili jinak složitou problematiku. Čas jsme věnovali i zjednodušenému představení benefitů, které Rakona svým zaměstnancům nabízí.

Více o našich kurzech si můžete přečíst na https://www.cefig.cz/skoleni-financni-gramotnosti.

"Finanční vzdělávání jednoduše."

Spokojenost byla patrná i ze zpětných vazeb: „Na přednášce se mi nejvíce líbilo, že vše bylo vysvětleno jednoduše. Nejvíce se mi líbil blok o pojištění, musím se doma podívat, jestli máme dostatečně pojištěný dům a domácnost, máme hodně starou smlouvu,“ zhodnotila kurz jedna z účastnic. „Hodil se mi blok o refinancování – máme s manželem hypotéku. Teď už vím, jak si domluvit co nejlepší úrok, jak zvolit fixaci a také že kromě úroků musím koukat i na poplatky a nenechat se nalákat nabídkou z výlohy.“, „Bál jsem se nudné teoretické přednášky, ale lektoři nebyli žádní uspávači hadů a navíc nám dali velmi užitečné tipy z praxe,“ dodal kolega. „Když to šlo, pánové konkrétně zodpověděli dotazy, nesnažili se vykrucovat a dávat neurčité odpovědi, to se mi líbilo.

"...lektoři nebyli žádní uspávači hadů..."

Úvodní obecný kurz finanční gramotnosti poskytnul pouze základní, nejdůležitější informace. Navíc ke každé kapitole ukázal, jaké benefity v této oblasti společnost nabízí a jak jich nejlépe využít. Následovat budou konkrétní workshopy na jednotlivá témata, kde bude dostatek prostoru popsat i postup při výběru konkrétního produktu, dát více praktických příkladů a ukázat či věnovat delší čas dotazům z publika.

„Spolupráce s Rakonou je velmi příjemná, mají krásné školící prostory a všichni zaměstnanci jsou přívětiví. Účastníci školení jsou aktivní, kurz je díky tomu záživnější. Nebojí se zeptat na konkrétní věci, věříme tedy, že si každý skutečně odnese takové informace, jaké potřebuje,“ zhodnotil kurz Josef Janoušek, který spolu s Ondřejem Podlešákem kurz vytvářel i přednášel.

Přidat komentář