Finanční osvěta ve společnosti Sklopísek Střeleč

Jednou z nejcennějších věcí v životě každého je bezesporu vzdělání. Proto stále více zaměstnavatelů jako benefit nabízí svým zaměstnancům i vzdělávací kurzy, které jsou pro pracovníky zdarma. Společnost Sklopísek Střeleč, a.s. se rozhodla svým zaměstnancům nabídnout školení finanční gramotnosti. Školiteli byli zástupci neziskové organizace Centrum finanční gramotnosti (CEFIG), která se právě na profesionální kurzy finanční gramotnosti již čtyři roky specializuje.

Účastníci školení hodnotí kladně převážně práci a přístup lektorů: „Finance jsou hodně citlivé téma. U všeobecných dotazů se lidé nebáli zapojovat, u konkrétních témat se báli reagovat. Hodnotím kladně, že přednášející netlačili na pilu. Byli výborní, jak co se týká tématu, tak i řečnicky. Svým jednáním si získali důvěru u přítomných,“ zhodnotila kurz Marcela Rybová, zaměstnankyně Sklopísku.

„V době internetu jsou sice informace teoreticky dostupné všem, ale tato teze naráží na dva problémy: 1) ne každý se umí na internetu orientovat, 2) informace na web mohou účelově vkládat společnosti, které chtějí získat nové zákazníky. Vytvořili jsme proto kurz, který shrnuje to nejdůležitější a objektivně představuje všechny nástrahy, které na trhu jsou,“ ríká Jan Král, lektor společnosti CEFIG, který má za sebou 20letou praxi v bankovním sektoru.

„V našich kurzech se soustředíme na základní prvky hospodaření: úvěry, spoření, pojištění, investice a důležité pojmy z bankovnictví (můžete využít náš laický slovníček zde: https://www.cefig.cz/clanky/laicky-slovnicek-nejdulezitejsich-financnich-pojmu-investice-uvery-sporeni-pojisteni). Používáme praktické příklady a zkušenosti, všichni naši lektoři se v oboru pohybovali alespoň 5 let a mohou tedy účastníkům poskytnout pohled i z druhé strany,“ doplňuje Josef Janoušek, lektor a zároveň zakladatel společnosti.

Přidat komentář