Darujte a zaplaťte nižší daně!

Věděli jste, že si můžete snížit daňovou povinnost darováním peněz na dobročinné účely?

28. listopadu bude tzv. Giving Tuesday, neboli Štědré úterý (více zde), které po celém světě je dnem štědrosti a dobrých skutků a mnoho lidí ho využívá pro účely darování.

Jakožto nezisková organizace také rádi přijmeme dary od našich podporovatelů.

Jak mohu darovat právě CEFIGu?

Dar nám můžete darovat nezištně, posláním částky na transparentní účet 2100512547/2010. Napište nám email na ondrej.podlesak@cefig.cz a vystavíme Vám potvrzení o daru. Dar poté použijeme na naši činnost v oblasti vzdělávání populace ve finanční gramotnosti.

Můžete ale také přesně vědět, jak Vaše peníze použijeme – darujete-li dostatečnou částku, můžete darovat kurz finanční gramotnosti Vámi vybrané skupině. Napište nám na výše uvedený email o tom, jakou máte představu o kurzu. Můžete ho darovat základní či střední škole, ale i jakékoli jiné instituci jako třeba mateřskému centru – stačí nám dát zadání, jak má kurz vypadat a my Vám spočítáme, kolik musíte minimálně darovat. Poté Vám opět pošleme potvrzení o daru.

Jak získat slevu na dani?

Česká legislativa umožňuje darovat libovolný obnos až do výše 30% Vašeho daňového základu (pro rok 2023)

Pro zaměstnance: Vystavíme Vám potvrzení o daru, které odevzdáte na Vaší mzdové účtárně spolu s dalšími odečitatelnými položkami (úroky z hypotéky, životní pojištění, sleva na dítě atp.). Z výše daru tak získáte 15% zpět na daních.

Pro OSVČ: Dar uvedete ve svém daňovém přiznání za předchozí rok stejně jako další daňovou povinnost snižující položky. Pokud budete potřebovat poradit, určitě se nám neváhejte ozvat.

Mohu CEFIG podpořit i zadarmo?

Určitě! A to přes platformu Givt. Givt funguje jako affiliate - když se přes jejich stránku nebo rozšíření prokliknete na stránku eshopu, eshop jim dá odměnu a o tu se podělí s vybranou neziskovkou. Vás to nestojí nic navíc. Givt spolupracuje s poměrně velkou řadou eshopu jako je Mall, pilulka, Dr. Max, Booking, Kiwi, Lidl, Zoot a další (vše zde). Abyste na tuto možnost nezapomněli, můžete si instalovat rozšíření do prohlížeče, které vás upozorní, že jste na eshopu, který umožňuje darování. Pokud budete chtít, vyberete, že chcete darovat a zvolíte organizaci. My jsme tam jako CENTRUM FINANČNÍ GRAMOTNOSTI.

Komu mohu darovat?

Darovat můžete jakékoliv organizaci na dobročinné účely, my samozřejmě budeme nejradši, pokud to bude nám. Naše organizace již více než 10 let školí základní finanční znalosti tam, kde je to nejvíce potřeba – na základních a středních školách tak, aby došlo k prevenci nezdravých návyků v oblasti financí.

Určitě ale pochopíme, pokud budete chtít darovat i jinde. Můžete se podívat na stránky spolku pro efektivní altruismus, kde můžete lépe pochopit, jak dobře darovat a jak můžete mít se svými dary co největší pozitivní dopad.

Přidat komentář