„Živnostníkovi hypotéku nikdo nedá“ už dávno neplatí!

Často ve své praxi vidíme, že mnoho OSVČ žije v nájmu a o hypotéku se ani nepokouší. Doba ale pokročila a banky již umějí lépe pracovat s OSVČ než tomu bylo před 10 lety.

Banky umí započítat o více než 50% vyšší příjem než by hovořila pouhá matematika (roční zisk / 12), pokud víte, kde žádat. Co která konkrétní banka umí se dozvíte dále v článku.

Přečíst celý článek

Finanční vzdělávání pro zaměstnance

Naše společnost již více než 10 let poskytuje vzdělávání pro společnosti, které chtějí jako benefit dopřát zaměstnancům lepší finanční vzdělání.

Pokud zaměstnanci umí lépe hospodařit, jsou klidnější, mohou se na práci lépe soustředit a jsou více motivovaní pracovat, aby si splnili své finanční cíle.

Přečíst celý článek

Deriváty, forwardy a opce? Pro NativePR žádný problém!

Poptávka společnosti Native PR byla velmi konkrétní: Zaměstnanci píší tiskové zprávy a připravují další materiály pro různé společnosti, také pro ty z finančního sektoru. Jak jsme si poradili s tímto zadáním?

Přečíst celý článek

Kurzy o penězích míří na brněnské základky!

Jak spravovat rozpočet, kolik peněz by se mělo měsíčně ušetřit, kam peníze ukládat, proč si nepůjčovat na dárky či dovolenou a na jaké triky prodejců si dát pozor. Finanční výchova je něco, co se v Česku podceňuje - ukazují to hlavně alarmující statistiky rostoucího počtu mladých lidí v insolvenci.

Přečíst celý článek

Kurzy o financích pro firmy: Procter&Gamble Rakona

Jak nastavit hypotéku? Jak si sjednat pojištění? Kam uložit peníze? Jak naplno využít zaměstnaneckých benefitů? Vše vyjmenované jsme shrnuli v přednášce pro společnost Procter&Gamble Rakona. Naše první návštěva ve společnosti měla za cíl stručně představit všechny složky finanční gramotnosti: Rodinný rozpočet, úvěry, pojištění, spoření a investice.

Přečíst celý článek

Nový zákon: Jak se změnila praxe v poskytování úvěrů? FAQ s odborníkem

Od prosince začal platit nový zákon o spotřebitelském úvěru, který přináší velmi výrazné změny pro klienty i poskytovatele úvěrů. Přečtěte si, co pro Vás nový zákon znamená.

Přečíst celý článek

Kampaň za správné pojištění: Pojištění invalidity

Zaměřme se společně na riziko vážnější než úmrtí, totiž na invaliditu. Je skutečně invalidita pro rodinný rozpočet horší než úmrtí? Určitě ano. V případě úmrtí se stát o pozůstalé stará poměrně dobře. Kupříkladu měl-li zemřelý děti a manželku, budou po dobu studia dětí dostávat náhrady ve formě důchodů. Ale co v případě invalidity? Výplaty od státu jsou mizerné, viz obrázek. A pozor! Pojištění invalidity není cenově vůbec drahá záležitost – třeba v porovnání s pojištěním denních dávek. Jak má takové pojištění vypadat?

Přečíst celý článek

Škola finanční gramotnosti: Výhody poskytované státem

V ČR existuje mnoho předpisů, na jejichž základě máme nárok na daňové zvýhodnění či státní podporu. Stát na jedné straně poskytuje daňové úlevy, na straně druhé však z výnosů z finančních produktů vybírá daň z příjmů. Ta se ale neuplatňuje vždy – některé případy jsou od daně z příjmů osvobozeny. Kdo se v tom všem má ale vyznat? Přínášíme Vám proto jednoduchý přehled výhod, které je dobré znát a využívat.

Přečíst celý článek

Škola finanční gramotnosti: Pojistná rizika

V minulém díle školy finanční gramotnosti jsme zjistili, že pojištění není dobrý nástroj, a člověk by měl tvořit finanční rezervy. Nicméně pokud rezervy nedostačují, je přeci jenom nutné po pojištění sáhnout. Jaká rizika má smysl pojišťovat a na jaké částky? To se dozvíme v dnešním díle o pojištění.

Přečíst celý článek

Škola finanční gramotnosti: Jak ušetřit na pojištění?

Rodinný rozpočet se skládá z příjmů, výdajů a rezervy. Klíčovým faktorem je samozřejmě příjem. Jak zajistit, aby v případě výpadku příjmu rodina dokázala fungovat a nedostala se do finanční krize? O příjem můžeme přijít mnoha způsoby. Nyní si ukážeme, jak se na ně dá připravit.

Přečíst celý článek
Subscribe to RSS - Články uživatele Josef Janoušek